Els alumnes de Cicle Mitjà del Col·legi San Pedro van visitar la Colònia Güell (Santa Coloma de Cervelló) el passat dimecres, 8 de maig. La visita els va servir per continuar treballant la figura del l’arquitecte reusenc Antoni Gaudí, així com aprofundir els coneixements sobre les tècniques del mosaic i del trencadís.

Amb aquesta idea en ment, la visita a la Colònia Güell va començar amb un taller artístic on cada nen va poder elaborar el seu propi mosaic. Per tal de fer-ho, disposaven d’un quadradet de fusta laminada on podien col·locar les tessel·les per tal de construir lletres, símbols o dibuixos.

En acabat, van anar fins a la cripta, dissenyada per Antonia Gaudí, i que restà inacabada en morir el gran mecenes de l’arquitecte, Eusebi Güell. Els seus fills i hereus, que ja no eren tan religiosos com son pare, van decidir que no calia invertir més diners en aquella faraònica església uqe havia d’arribar als 40 metre d’alçada. D’aquesta manera, la cripta ha quedat només en un declaració d’intencions de Gaudí que, més tard, aplicaria moltes de les tècniques de la cripta a la seva obra més emblemàtica: la Sagrada Família.