Probablement, hauríem d’escriure una entrada sobre la nit, però no tenim esma per a fer-la i no hi ha fotos. Està clar que el mite que a les colònies no dorm ningú és cert. Sigui com sigui, segur que a casa és més difícil fer-los fora del llit i vestir-los. Us assegurem a quarts de vuit la meitat de l’escola ja estava preparada sense que haguéssim dit res. La llàstima és que fins a les 9 no podíem esmorzar, així que ens hem dedicat a jugar a la nostra sala mentre fèiem temps.

L’esmorzar ha estat a base de torrades, cacau per untar, llet, suc, embotit… Un àpat ben complet, vaja, sobretot tenint en compte el dia que ens esperava. I és que pel matí, la canalla de Cicle Mitjà ha fet la gran excursió amb raquetes de neu. Uns autèntics valents! Els de Cicle Inicial han passat el matí entre boles de neu i baixades en trineu. A l’escola tenim alguns fitipaldis que no frenaven, però l’activitat ha estat un èxit. Alguns nens que no volien repetir amb el trineu, han passat una estona saltant a uns llits elàstics literalment congelats… Pel que fa a Cicle Superior, han baixat a fer les Olimpíades. Els jocs d’avui han estat rugby i hoquei. Bé, com a mínim els jocs havien de ser aquests, perquè la majoria dels nens eren uns autèntics desastres… Amb amor, per això! En acabat, han fet uns iglús. No els hem vist, però diuen que eren ben macos.

El dinar ha estat molt silenciós. Coses del cansament, és clar. Quan un intenta passar la nit parlant, les hores passen factura. Estaven tan cansats, que les llenties han volat (en aquest cas, no parlem de manera literal). També s’han acabat ben ràpid les patates i les croquetes que tenien de segon. Per postres, préssec en almívar.

Poca estona després, els monitors els venien a buscar per a les activitats de tarda. Inicialment, els nens de Cicle Mitjà havien de fer baixades amb els ‘tubbies’, però el circuit estava impracticable a causa de la neu i el gel. De manera que han decidit ajuntar-los a l’activitat de Cicle Inicial. Han passat la tarda a una sala annexa amb una activitat dirigida pels responsables del Zoo del Pirineu. De primeres, els han fet una explicació sobre les aus de rapinya de la zona i els han ensenyat un mussol. Després de la pausa per a berenar (xocolata desfeta casera i coca de Solsona), han continuat l’activitat. Han pogut tocar alguns dels animals que han portat. Lamentablement, no disposem de gaires imatges d’aquesta activitat per desig exprés dels seus responsables. Es veu que les aus es posen molt nervioses amb segons quines coses…

Pel que fa a Cicle Superior, han dedicat la tarda als trineus… Bé, als trineus i a altres coses menys agradables per a la integritat física d’algun membre del professorat. Mentre intentàvem fer correctament la nostra feina, han començat a llançar boles de neu. Certament, la seva punteria deixava molt a desitjar, però quan t’arriben deu o quinze boles de neu, alguna t’encerta. I ja ho diuen: el cementiri és ple de valents. Així que no hem tingut cap altre remei que batre’ns en retirada… Quan menys s’ho esperin, rebran la seva recompensa. Però com que ells no llegeixen el blog de l’escola, poc s’ho esperen.

Abans de sopar, les mestres hem pogut dutxar els nens i nenes de Cicle Inicial i hem començat a organitzar les seves maletes. Mentrestant, els alumnes de Cicle Mitjà i Cicle Superior feien torns per arreglar les habitacions i banyar-se a la piscina climatitzada. No us penséssiu pas que era una piscina de 25 metres, però després d’un dia com el d’avui, qualsevol cosa que no fos passar fred i córrer amunt i avall era rebut com una gran victòria.

Per sopar, arròs amb salsa de tomàquet, amanida i un tall de truita de patata. Per postres, un flam ben bo.

I per encetar l’última nit al Mirador del Port del Comte, una mica de cant i dansa abans de començar la mega-discoteca. Així és com li deien els nens, és clar. Total, no deixava de ser la sala de jocs amb uns bons altaveus, una tablet amb música i poca cosa més. Però com més simples són les coses, millor funcionen.

Ara, la gran pregunta és: aconseguirem dormir tranquil·lament aquesta nit?