Com bé deveu saber, el Col·legi San Pedro ha participat d’un projecte internacional per a crear la catifa de Sierpinski més grossa del món. Ens vam engrescar de tal manera, que fins i tot vam organitzar una exposició a la Biblioteca Josep Soler i Vidal, i alguns mitjans de comunicació locals se’n van fer ressò. Podeu consultar altres entrades si ho voleu recordar, és clar.

El que ens ocupa en aquesta ocasió és el muntatge de la catifa amb totes les aportacions catalanes. Per tal que us feu una idea, la catifa va ocupar mig poliesportiu, ja que feia aproximadament 15m x 15m. Els nostres alumnes van fer la seva aportació per tal que aquesta catifa fos realitat. I és que ja ho sabeu: les petites aportacions individuals, quan se sumen, acaben creant meravelles.

I volem compartir algunes dades sobre aquest acte:

Lloc del muntatge: Poliestportiu del Col·legi San Gabriel de Viladecans

Alumnes participants: 4.400 aprox.

Centres participants (a Catalunya): més de 1.000

Nosaltres vam assistir-hi amb un grupet de 9 alumnes que representaven l’escola. I, de fet, la nostra va ser l’única escola de fora de Viladecans que va ser nomenada a l’acte. Un orgull, està clar. Ara bé, la dada més rellevant de tot plegat és que Catalunya, essent un país petit, ha fet catifes tant grosses com ara Sèrbia o Rumania. L’objectiu, però, no era competir, sinó cooperar per tal de fer la catifa de Sierpinski més grossa de la història. El resultat: podrem saber-ho la primera quinzena de maig a Almeria.