Dimecres, 18 de maig de 2022

Comença un gran dia per a nens i nenes: el sol llueix al cel, hi ha una bona temperatura, no bufa el vent, les mestres estan preparades per a tres dies intensos i els autocars sembla que arriben a temps… o no! La veritat és que gairebé hi ha hagut tres infarts simultanis abans de sortir de l’escola. Posem-nos en situació: teníem contractats un autocar de 69 places i un altre de 60. Imagineu-vos el nostre ensurt quan hem vist arribar un autocar de només 50 places… No sabíem res i fins que no hem vist aparèixer un tercer autocar, no hem acabat de veure la llum.

Sigui com sigui, ja ho teníem tot, així que hem enfilat la carretera cap al Càmping Bon Repòs de Santa Susanna. Com sempre, bosses preparades per si hi havia algun ensurt, però amb un camí d’autopista teníem molta confiança en els estómacs dels nostres alumnes. Hem fet una breu pausa per esmorzar en una àrea de servei i finalment hem arribat a la destinació cap a les 12 h del migdia on ens esperava un nombrós grup de monitors alegres i somrients.

Abans de dinar hem fet unes quantes dinàmiques per a trencar el gel, tot i que alguns monitors repetien de l’any passat. Jocs divertits que han servit per a fer la primera pinzellada de les activitats programades. Després d’aquest tastet ha arribat l’hora de dinar. Gràcies a l’eliminació de les restriccions Covid, enguany ha estat encara més àgil i ells mateixos podien servir-se part de l’àpat, com ara les amanides o les postres. Com a plat principal, com sempre, diverses coses a triar entre verdures, carn o peix, entre d’altres.

La tarda ha engegat amb més activitats grupals i, posteriorment, la piscina. Nens i nenes sempre volen piscina, encara que l’aigua estigui glaçada i estigui nevant, però avui el temps acompanyava plenament. El sol picava de valent, així que els hem ressucat en crema per a deixar-los blancs com el Floquet de Neu (les noves generacions ja no entendran aquesta referència, perdó…) i els hem enviat a la piscina a remullar-se.

I si algú es pregunta per què han fet la piscina a primera hora de la tarda amb el sol que feia, només dues paraules: gimcana marrana. Efectivament, alguns dels alumnes tenien programada avui una gimcana amb proves que consistien a bàsicament embrutar-se de totes les maneres conegudes per la humanitat; cadascuna d’elles més fastigosa: farina, escuma d’afaitar (de debò, qui fa gimcanes amb escuma d’afaitar!), salsa de tomàquet i altres coses indesxifrables i de colors sospitosament desagradables… Enteneu ara per què primer venia la piscina? Imagineu-vos com hauria quedat l’aigua!

Val a dir que no tots els grups han fet aquesta gimcana, els més grans de tots, 5è i 6è, han fet alguns jocs esportius com ara… (redoble de tambors!): Quidditch! Sí, els fans de Harry Potter i el món màgic han pogut tastar una mica del seu esport més carismàtic. Això sí, no us poseu nerviosos, us assegurem que han jugat amb els peus a terra (si més no, en el seu sentit literal). Si no sabeu en què consisteix, podeu cercar vídeos a Internet, n’hi ha que n’hi ha per a sucar-hi pa.

Bé, després de tot plegat, dues hores de descans / estona lliure / dutxeu-vos d’una vegada que feu pudor i aquests cabells fan fàstic!

I sí, aquí ha arribat el pitjor moment del dia per a l’equip de mestres. Si més no, per a alguns d’ells. Entre les imatges que us hem passat, n’hi ha una d’una dutxa. Quedeu-vos amb la imatge que la necessitareu. Segur que sabeu com funcionen, oi? Tenen una rodeta per a canviar entre dutxa o els rajos d’aigua a pressió de massatge. I una altra rodeta per a accionar a l’aigua. A priori, sembla fàcil. Doncs no! En un bungalou del qual no direm quin és per a preservar la intimitat de les persones afectades dos mestres han hagut de lluitar contra les inclemències d’una dutxa esbojarrada.

El motiu? Molt fàcil, havien posat la temperatura al màxim amb els rajos de massatge i a gran pressió. De manera que quan hem volgut ajudar aquestes persones, sortia aigua a 70º (o més…) cap a fora de la dutxa i a pressió. Una mestra ha agafat una paperera com a escut i s’han convertit en Sant Jordi, però l’aigua era tan calenta que ha acabat cremant-se (no us preocupeu, està assegurada). Finalment, hem pogut ajustar la porta i tancar l’aigua amb una escombra. Sant Jordi ha mort el drac!

Després de sopar i com ja és habitual, jocs nocturns a la platja o pels camins dels bungalous, segons els grups. El joc acabava just quan estàvem redactant aquestes línies i els alumnes marxaven cap als bungalous, de manera que els hem acompanyat i acomodat als seus llits. Tothom estava baldat i, tot i que no és garantia que dormin des del primer moment, en els ulls de la majoria hem vist signes de derrota física. Veurem si demà tenim treva fins a les 7 del matí o decideixen llevar-se com els galls, amb la sortida del sol.

Bona nit!

P.S.: El Wi-Fi sembla que vagi a pedals i hem trigat una bona estona a penjar les imatges…