Doncs no, no hem tingut treva fins a les 7 h del matí. Bé, potser ni fins a les 6, ja que alguns s’han despertat amb els primers rajos de Sol i han començat a animar companys i companyes a despertar-se. Molt simpàtics… Bé, com que en el fons se n’havien anat a dormir sense gaires problemes, l’equip de mestres havia pogut descansar prou per a aguantar un dia mes (de debò he d’escriure això si sabem que no s’ho creurà ningú!).

Després de la llarga espera fins a l’esmorzar (potser es pensaven que si es despertaven abans els obririen la cuina per la seva cara bonica), els alumnes de 5è i 6è han practicat algunes coreografies amb els monitors abans de passar al menjador. Veurem si les recorden a la discoteca de la nit.

Ens esperava un esmorzar a base de sucs variats (o no tant), llet, llet amb cacau, cereals diversos, formatge, pernil dolç, brioixeria… El que sol ser un esmorzar típic de casa de colònies, vaja. En acabat, les primeres activitats del dia si no comptem despertar els mestres a crits a primera hora del matí. Els alumnes de Cicle Superior han anat fins al club nàutic a fer caiac i catamarà. Molt bé tot, malgrat que l’aigua de maig no és ben bé calenta.

Els alumnes de Cicle Inicial i de Cicle Mitjà s’han quedat al càmping i han anat a la platja. La idea inicial era fer algunes activitats a la sorra i unes altres a l’aigua. No obstant això, l’aigua estava plena de meduses. Se suposa que són d’aquelles que no tenen tentacles urticants, però vam pensar que agrairíeu que no ens la juguéssim, oi? De res! Així doncs, jocs a la sorra i tots tan cofois.

Després de dinar han tingut una estona de joc lliure a l’esplanada rere els bungalous: pilota, corda, jocs de taula, cartes… Un bon pla per a acabar de fer la digestió abans de la… piscina! Efectivament, que millor per a superar els 86° Farhenheit que una bona remullada? Tranquil, som bona gent (alguns de nosaltres, només) i us posem per aquí la conversió: 86 °F = 30 °C.

Acabada la piscina, hem fet dutxes amb tothom. I quan diem amb tothom, és tothom. Quina quantitat de cabells mullats, xampú fent escuma i dutxes que no se saben regular hem hagut de veure en les dues hores que ha durat aquell interval. I sí, avui ha tornat a passar el mateix que ahir i hem hagut de tancar alguna dutxa amb l’escombra per a evitar morir de cremades greus. Mirarem si de cara a properes colònies cal fer un curs intensiu de com regular una dutxa sense morir en l’intent.

Arribat aquí, us demanem que mireu una de les imatges que us hem adjuntat: un congelador amb gots amb un líquid taronjós a l’interior. Ahir a la tarda els van oferir sucs en brics individuals per a berenar i alguna peça de fruita. Alguns alumnes que no especificarem van decidir guardar-ne algun i utilitzar-los més endavant. Doncs bé, després de la dutxa d’avui han aparegut gelats i granissats de taronja de diversos congeladors. Un aplaudiment per ells!

La resta de la tarda ha transcorregut amb tota la tranquil·litat que es pot demanar a un segon dia de colònies. I per sopar, un clàssic: amanida, sopa i pizza (entre d’altres).

Per tal d’acomiadar les colònies, l’habitual discoteca amb música… El que sol ser una discoteca qualsevol, però amb nens que encara no han après a ballar i d’altres que volen caure rodons a terra de la son. Esperem que aquesta nit puguem dormir una mica més. Desitgeu-nos sort!

Salut!

P.S. 1 (NO seriós): La girafa que apareix a una de les imatges ha estat inserida amb un programa d’edició. Al Col·legi San Pedro defensem el benestar dels animals i dels nostres alumnes.

P.S. 2 (SÍ seriós): Igual que vam fer l’any passat, us demanem que les famílies que arribeu abans que els autocars, recolliu les maletes dels vostres fills i filles per tal d’agilitzar el procés. Els mestres acompanyarem els alumnes a l’interior del centre. Si queda alguna maleta, nosaltres mateixos vindrem a buscar-les després. Un cop dins de l’escola, ja us els podreu endur, però els entregarem des de dins per tal de tenir a tots els nens i nenes ben controlats.