Per fi! El passat divendres 28 de Novembre va tenir lloc la primera edició del nou taller de poesia escènica, el Poem Lab!

Seguint l’acollida de l’Escola de Rock, el Poem Lab neix com una iniciativa per apropar als alumnes la paraula d’una forma sorprenent, intensa, propera i accessible. La poesia oral és un format escènic en efervescència, no només a Catalunya, sino a la resta del món. Països com França, Estats Units, Canadà, Alemanya i Suècia promouen i acullen cada cop més festivals i events de poesia oral contemporània, que duen la literatura i la paraula més enllà dels llibres, les biblioteques i els erudits.

I com la millor manera de conèixer-ho és viure-ho, cada edició convidarem dos poetes rellevants de l’escena nacional. Aquest cop, els poetes convidats van ser la Isa García i l’Iñaki Nazábal. Els poetes van oferir als alumnes de l’ESO, a més d’una mostra del seu art, la seva visió de la paraula com a eina per comunicar-se, conèixer-se a ells mateixos i entendre el món. També vam poser saber com els ha canviat a ells la vida la poesia de directe!
Resulta que l’Iñaki i la Isa practiquen regularment un esport artísitc de competició conegut com Poetry Slam. El Poetry Slam és un joc en què els poetes copmpeteixen entre ells per guanyar-se el favor del públic. Disposen de 3 minuts de temps per fer arribar a l’audiència el seu text, utilitzant només la seva veu i el seu cos. Després de la seva actuació, un jurat format per membres del públic escollits aleatòriament, vota fent servir unes pissarres. Tothom hi pot participar, i és comú trobar en un mateix escenari des de poetes molt joves a d’altres ben grans, presentant peces crítiques, còmiques, socials o dramàtiques.
Ens expliquen que de competicions de Poetry Slam n’hi ha per tot arreu: a nivell local (Sant Boi, El Prat, Santa Coloma, L’Hospitalet), provincial, nacional i internacional. Fins i tot hi ha una copa del món de poesia de directe!

A continuació us deixem amb una petita mostra del que l’Iñaki i la Isa ens van oferir: